In Nederland is sprake van een steeds grotere afstand tussen de verschillende sociale klassen. Er is in Nederland een groeiende kloof tussen arm en rijk, jong en oud, en praktisch en theoretisch opgeleid. De plek waar je wieg staat bepaalt nog te vaak wat je kansen zijn. Er is een groeiend probleem in kansengelijkheid tussen jongeren en kinderen uit wijken waar veel armoede is en kinderen en jongeren die leven in wijken waar weinig tot geen armoede is.
Stichting Move ziet in burgerschapsonderwijs een mogelijkheid om bij te dragen aan het verkleinen van zowel kansenongelijkheid als polarisatie. Burgerschapsonderwijs is een manier om het cultureel en sociaal kapitaal van kinderen en jongeren te vergroten – een voorwaarde voor het vergroten van kansengelijkheid.
Wij organiseren ontmoetingen die op speelse wijze bubbels doorbreken. Zo ontdekken jongeren hun talenten en komen ze samen in actie voor de wereld om hen heen.
Help meeMove streeft naar een gelijkwaardige maatschappij waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Wij zetten ons in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In een doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs (vooral VMBO) ontdekken zij hun talenten en hoe zij die kunnen inzetten voor hun omgeving.
Dat kunnen we niet alleen. Voor 65 euro kan een kind al meedoen aan Move in 1 dag.
Wij werken al sinds enkele jaren samen met onder andere:
Wil je een bijdrage leveren aan kansengelijkheid, burgerschapsvorming en talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland? Klik op de button om de mogelijkheden te bekijken voor een samenwerking of om Vriend van Move te worden.