Asset 7Asset 3Asset 4

Doe mee met Move in 1 dag, het nieuwe project van stichting Move! In één dag komen kinderen samen met studenten in actie voor een ander. Ideaal voor bijvoorbeeld BSO’s, zomerscholen en jongerencentra!

Met Move in 1 dag ontdekken kinderen in korte tijd wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Ze ontdekken hun talent en leren maatschappelijk participeren. Kinderen komen in contact met studenten en ontdekken andere leefwerelden. Een blikverruimende ervaring!

Logo Move in 1 dag. Kinderen hebben impact op leefomgeving, ontdekken hun talent en leren maatschappelijk participeren.

Wat is move in 1 dag?

Onder begeleiding van vrijwillige studenten gaan kinderen aan de slag met het thema ‘iets doen voor een ander.’ Ze gaan met elkaar in gesprek en de kinderen verzinnen een idee om ook echt in actie te komen voor een ander.

Het programma bestaat uit twee delen: in de ochtend verzinnen en kiezen de kinderen een actie.  In de middag voeren ze het miniproject uit: een afval-opruimmiddag, complimentjes uitdelen aan buurtbewoners… De kinderen bedenken zélf wat zij willen bijdragen en worden begeleid door de studenten. Aan het einde van de middag ontvangen de kinderen een diploma, om het project feestelijk af te sluiten en omdat zij echte helden zijn!

Onder begeleiding van vrijwillige studenten die zich inzetten voor een goed doel, doen kinderen iets voor een ander. Sterk meisje.

kennismaken talenten ontdekken wijk verkennen actie bedenken actie uitvoeren feestelijk afsluiten. Tijdlijn.

Ben jij student/young professional?

 • Help kinderen in actie te komen voor hun omgeving;
 • Samen met andere Movers uit onze pool;
 • Tijdinvestering: één dag per project en een eenmalige online training;
 • Gratis online training van Move om de kinderen goed te leren begeleiden;
 • Zet je in voor je omgeving: lever een maatschappelijke bijdrage en werk aan je cv;
 • Uiteraard volgt Move de richtlijnen van het RIVM omtrent corona.

Ben jij werkzaam op BSO/zomerschool etc?

 • Bied jouw leerlingen een onvergetelijke ervaring;
 • Kinderen ontwikkelen hun talent, komen in actie voor een ander en leren nieuwe leefwerelden kennen;
 • Begeleiding door getrainde studenten;
 • Weinig inspanning vereist;
 • Uiteraard volgt Move de richtlijnen van het RIVM omtrent corona.

Doe ook mee!

Enthousiast geworden en wil je meedoen met Move in 1 dag? Of meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

 • Ik ben een...

 

EEN INITIATIEF VAN STICHTING MOVE

Move in 1 dag is een initiatief van stichting Move. Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

Move begon in 2009 als studenteninitiatief in Utrecht en is inmiddels landelijk actief met projecten voor primair en voortgezet onderwijs. Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren en 3.000 studenten deden mee aan een project.

Klik hieronder als je meer wilt weten over onze andere projecten.