Asset 7Asset 3Asset 4
 • Home
 • Move je buurt

In ons basisschoolproject Move je buurt leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld een dinershow voor ouderen zijn of het maken van een graffitikunstwerk! De kinderen ontwikkelen hun talenten, leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en de wijk.

Onze werkwijze

basisschool project kind student samen actie buurt wijk

Tijdens Move je buurt krijgen kinderen en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van hun project. Bottom-up werken en ze vrije ruimte geven om ideeën tot werkelijkheid te maken staat daarbij voorop.

Twee onderdelen

Het project bestaat uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin de studenten de kinderen meenemen naar het studentenleven en een buurttraject. In het uitstapje naar het studentenleven verkennen de kinderen nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden.

In het buurttraject brainstormen de kinderen met hulp van de studenten over wat er beter kan in de wijk. Daarna gaan ze samen aan de slag om hun plan uit te voeren. Ze leren sociaal ondernemen, ontwikkelen hun talenten en kunnen met trots terugkijken op een concreet resultaat.

Move-driehoek

Creatieve leiding

We maken tijdens het project gebruik van de Move-driehoek. De kinderen hebben de creatieve leiding binnen het project, zij bepalen wat er in de buurt gebeurt. Hierdoor worden ze geïnspireerd om hun ideeën te realiseren en hun talenten hiervoor in te zetten. De kinderen leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en de buurt.

Projectleiders

Studenten zijn de projectleiders, zij helpen bij het realiseren van de ideeën van de kinderen. De studenten werken in een groep van 4-6 studenten. We werken samen met studentenverenigingen, dit kunnen gezelligheidsverenigingen zijn, studentensportverenigingen maar ook studieverenigingen van uiteenlopende studies. Hierdoor maken de kinderen kennis met voor hen vaak onbekende sporten als roeien, zeilen, squash of rugby.

Maatschappelijk partner

Een maatschappelijk partner zorgt voor inhoudelijke en/of financiële ondersteuning bij het realiseren van de ideeën van de kinderen. Dit kan een bedrijf, de gemeente, een woningcorporatie of een lokaal fonds zijn, maar ook de lokale supermarkt die de hapjes sponsort.

Move driehoek

Move staat als spil in het midden van de driehoek en verbindt de diverse partijen, creëert randvoorwaarden en traint en begeleidt de studenten tijdens het project.

Ben jij student?

Kom samen met een team van andere studenten in actie voor jouw studentenstad! Organiseer samen een dinershow voor ouderen of maak een graffitikunstwerk om de buurt op te vrolijken… Geef de buurt een boost!

 • Lever een positieve bijdrage in een wijk waar dat hard nodig is;
 • Geef kinderen een kijkje in jouw leven als student;
 • Krijg trainingen op het gebied van didactische en coachingsvaardigheden;
 • Goed voor je cv en je netwerk;
 • Samen met vier andere studenten;
 • Tijdsbesteding: 3 tot 6 maanden, per week 2 tot 4 uur.

Ben jij basisschooldocent?

Wil  jij jouw leerlingen een onvergetelijke en leerzame ervaring bieden? Doe mee met Move je buurt! De kinderen leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en de wijk. Daar krijgen de kinderen een boost van. En de school dus ook!

 • Leerlingen ontwikkelen hun talent en leren hun ideeën te realiseren;
 • 5 bedenk en doe sessies in de klas, een feestelijke afsluiting en een educatief uitstapje naar het studentenleven;
 • Geheel kosteloos.

Doe ook mee!

Enthousiast geworden en wil je meedoen met ons basisschoolproject? Of meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Contactformulier

 • Mijn vraag is voor de hub in...
 • Ik ben een...
 • Ik heb een vraag over...