Asset 7Asset 3Asset 4

Move en SOVEE lanceren What’s Next!


Move ontwikkelde samen met SOVEE een nieuw loopbaanoriëntatieprogramma: What’s Next! What’s Next is een les- en coachingsprogramma op het gebied van talentontdekking en loopbaanoriëntatie voor de bovenbouw van het vmbo. Met dit unieke LOB-programma willen Move en SOVEE bijdragen aan een soepelere overgang van vmbo naar mbo door jongeren inzicht te geven in hun talenten en mogelijkheden. Het programma wordt uitgevoerd in de regio Utrecht/Amersfoort.

PASSENDE VERVOLGOPLEIDING

Jongeren die deelnemen aan What’s Next vergroten hun kansen op het vinden van een passende studie. Aan de hand van klassikale lessen en coachingsbijeenkomsten ontdekken vmbo-leerlingen welke vervolgopleiding bij hun talenten past en welke waardevolle positie zij in de maatschappij kunnen gaan innemen. De jongeren gaan aan de slag met talentontwikkeling, maatschappelijke thema’s en sollicitatievaardigheden, ze krijgen een gastles van een mbo-student en krijgen tijdens ‘de bedrijvendag’ een kijkje in het werkveld van diverse organisaties. Maar liefst 10 bedrijven hebben zich al aangesloten bij What’s Next!

Bijzonder aan What’s Next is dat er evenveel aandacht is voor klassikale lessen als voor coachingssessies. Tijdens de klassikale lessen leren de jongeren zichzelf en hun talenten beter kennen. Om de klassikale lessen te verdiepen vinden er in groepjes van vier of vijf jongeren coachingssessies plaats. Het programma van What’s Next wordt per school aangepast naar de wensen en mogelijkheden.

Meedoen met What’s Next, als trainer, school of leerling? Of wil je met jouw bedrijf aansluiten bij het LOB-programma? Neem via deze link contact met ons op.


Meer nieuws