Asset 7Asset 3Asset 4

WE ZIJN BEGONNEN: STUDENTEN IN ACTIE VOOR GELIJKE KANSEN


Een feest, veiling of sponsorloop. Studenten uit heel Nederland halen geld op voor gelijke kansen voor kinderen. 

Kinderen die zonder ontbijt of gymspullen naar school komen. Kinderen die thuis geen enkele hulp krijgen bij het huiswerk omdat de ouders de taal niet goed kennen. Kinderen die geen rustige plek in huis hebben om te studeren of überhaupt geen laptop of internetverbinding hebben. Die ongelijke start haalt een kind niet zomaar in.  

Daarom zet stichting Move zich sinds 2009 in voor gelijke kansen onder kinderen. Dat doen we door kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten te koppelen aan studenten. Samen komen zij in actie voor een ander en hun omgeving. Op die manier ontdekken de kinderen hun talenten en komen ze erachter welke impact zij kunnen hebben op hun eigen leefomgeving en hun rol in de maatschappij. 

Kunnen we niet meer doen?
Zonder onze studentvrijwilligers kan Move niet bestaan. Sommigen zetten zich in voor één dag, anderen binden zich aan Move voor een heel jaar of langer. En steeds vaker horen we na een geslaagd project: kunnen we niet meer doen? 

Ja dat kan!
Ja dat kan! Naast het belang van (student)vrijwilligers, draait de organisatie volledig op sponsors, fondsen en giften van vrienden en partners van Move. Hoe meer geld wij binnenkrijgen, des te meer kinderen kunnen wij een steuntje in de rug geven. Daarom organiseren we de actieperiode ‘Studenten voor gelijke kansen’. Studenten uit heel Nederland krijgen de kans om van 1 oktober t/m 31 december op verschillende manieren in actie te komen en geld op te halen voor stichting Move. Zo’n actie kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een sponsorloop, sporttoernooi, studentenfeest, markt of veiling. 

Crowdfunding
Speciaal voor deze periode hebben we het platform www.studentenvoorgelijkekansen.nl in het leven geroepen. Hierop kunnen familie, vrienden, studiegenoten en anderen die de actie steunen geld doneren voor Move. 

Kom ook in actie
Zit je dit te lezen en denk je: hé ik ben ook student, ik wil ook graag iets doen voor een ander en ik vind gelijke kansen onder kinderen belangrijk? Kom dan in actie! Verzamel een groepje gelijkgestemde, verzin een actie en meld je aan op www.studentenvoorgelijkekansen.nl


Meer nieuws