Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Eindhoven

Basisschool de Boog en Lucid in actie!


Kinderen van basisschool de Boog en studenten van S.V.I.D. Lucid komen in actie! Bekijk hier alle updates rondom het project.


Project updates

Afvalrapen en een strijd om de troeptrofee

In april vind het project eindelijk weer offline plaats… Als feestelijke afsluiting ging groep 7 met de studenten de buitenlucht in voor de Afvalrace!
In een strijd tegen zwerfafval en voor recycling, beginnen de kids met afvalrapen in de wijk. Weegmeester Simon oordeelde vervolgens hoeveel troep ieder groepje heeft opgeraapt en gaf hier punten voor. De strijd is op dat moment nog niet voorbij, want groep 7 heeft tijdens het studentenuitstapje ook al geknutseld voor deze dag. In 4 ronden spelen zij zelfbedachte spellen, geknutseld van afval en worden meer punten verdiend… Terwijl een paar studenten de punten tellen en overleggen welk groepje nou het meest creatief was en het beste samenwerkte, gingen groep 7 nog even snel voetballen en andere spellen doen in afwachting van de uitslag.
Aan het eind van de middag is de uitslag bekend: de Afvalhappers nemen de Troeptrofee in ontvangst en zetten hem in de klas neer! De Collectors nemen de prijs voor beste samenwerking en creativiteit in ontvangst: de katapult geknutseld door Mae en Simon!
Eigenlijk was iedereen uit groep 7 is een winnaar. Wijk ’t Hofke is weer een stukje schoner, we waren bezig met het hergebruiken van afval én het was ook nog eens een leuke middag!

Eefje

Industrial Design in groep 7

In maart zetten we het online lesgeven nog even voort… Deze keer was het studentenuitstapje aan de beurt! De studenten gaven groep 7 een kijkje in het leven van een Industrial Design student en koppelden dat aan de ‘Afvalrace’ die binnenkort gehouden wordt.
Eerst deden ze een quiz over Industrial Design. Wat is een prototype? Waar staat de afkorting ID voor? Een kleine hint: het staat (helaas) niet voor Interessante Dingen, al is ID heel interessant.
Toen volgde een filmpje van Simon en Mae, die groep 7 lieten zijn hoe je als een ware ID’er een uitdaging aanvliegt!

Daarna gingen de kids zelf aan de slag met herbruikbaar afval dat ze de week daarvoor verzameld hadden en gingen onderdelen maken voor de Afvalrace!
De commissie is nu druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de feestelijke afsluiting. Dat belooft een succes te worden met al die creativiteit en al dat enthousiasme van groep 7!

Eefje

Op naar een schone buurt

Dinsdag 8 december was het weer zo ver: we gingen terug naar de Boog! Dit keer hebben we het winnende projectidee bekend gemaakt en gewerkt aan de uitvoering. Het winnende idee is ’tromgeroffel’ … een afvalrace! In februari organiseren de leerlingen een dag waarop ze de buurt gaan opruimen. Daarnaast gaan ze allerlei spelletjes doen met het thema afval en strijden om de titel van de schoonste groep! Voor die tijd vragen we aan de ouders en wijkbewoners of ze hun afval willen scheiden, voor de themadag en natuurlijk voor het milieu. Benieuwd hoe dit verder gaat? Dat lees je in de volgende update!

Simon

Wijkverkenning!

Op dinsdag 24 november waren we weer bij de school!
Dit keer gingen we het echte werk doen: we gingen de wijk in om te kijken wat er allemaal te vinden was en waar er meer beweging en gezondheid van pas kon komen. Dat allemaal met een leuke crazy 8: een aantal opdrachten waarvan elk groepje zo veel mogelijk moest beantwoorden.
Na een brainstorm over mogelijke projecten kon iedereen stemmen op hun favoriete idee.
Wordt het een hondenuitlaatdag? Gaan we de wijk versieren met lampjes? Komt er een afvalrace??!

SPANNEND

In de week van 7 december wordt het allemaal bekend…

Simon

Gezellige start

In het begin van november hadden we de eerste bedenk en doe sessie bij basisschool de Boog! Na een kleine introductie van het project maakten we kennis met de klas door middel van een ballenspel met een onzichtbare bal. Daarna gingen we in groepjes brainstormen wat er allemaal te doen was in de wijk met betrekking tot beweging en gezondheid. Een leuke start van een leuk project, we hebben er zin in!

 

Simon

Meer projecten uit Move in Eindhoven