Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Leiden

Basisschool ’t Klankbord in actie!


Leerlingen van basisschool ’t Klankbord komen samen met studenten van Njord in actie voor hun buurt! Bekijk hier alle updates rondom het project.


Project updates

Groep 7 en 8 delen kranten uit in de wijk

Groep 7 en 8 van basisschool ’t Klankbord hebben afgelopen woensdag hun eigen ontworpen krant in ontvangst mogen nemen. De groep heeft maar liefst 250 kranten en plantenzaadjes uitgedeeld om de wijk milieubewuster te maken! De pers van Sleutelstad was hier ook bij aanwezig.
Groep 7 en 8 hebben een aantal maanden gewerkt samen met studenten van Njord om deze krant te ontwikkelen.
Het onderwerp is tot stand gekomen doordat de kinderen de wijk zijn gaan verkennen en vonden dat de wijk groener gemaakt kon worden!

Ludo

Groep 7 en 8 brainstormen over een krant en bloemen in de wijk!

Groep 7 en 8 van Basisschool ’t Klankbord zijn druk bezig met de voorbereidingen om de wijk te verbeteren in het thema natuur & milieu! De groep is aan het brainstormen en tijdens de derde bedenk & doe sessie zijn er een aantal punten besproken: welke ideeën zijn haalbaar, hoe gaan deze in de realiteit eruit zien en wie gaat wat doen? Daarnaast worden vragen gesteld zoals: welke kleur krijgt de krant, hoe wordt deze ingedeeld en wat moet er allemaal in staan? Hoe dit er allemaal uit gaat zien zie je over twee weken.

Ludo

Groep 7 en 8 van basisschool ’t Klankbord de wijk in!

De tweede bedenk en doe sessie met de studenten van Njord was wederom gezellig. De kinderen en studenten zijn samen de wijk in gegaan en zijn met een kritische blik gaan kijken wat er verbeterd kan worden aan de wijk, met het thema natuur & milieu.
De groepjes voerden de taken nauwkeurig uit! Daarnaast stelden de kinderen vragen aan voorbijgangers. Hierdoor kregen de groepen een goed beeld van wat er allemaal beter kan! De ideeën werden gevormd en gepresenteerd aan elkaar. Na een stemronde besloten de kinderen om een krant te maken! Daarnaast kijken de kinderen nog naar wat er in de wijk zelf verbeterd kan worden. Worden het vogelhuisjes van hout? Of gaan ze bloemen ophangen bij de Stevensbloem? Deze ideeën gaan we bij de volgende sessie bespreken!

Ludo

Studenten van Njord op bezoek bij ’t Klankbord

Vijf studenten van Studentenvereniging Njord komen in actie met groep 7 en 8 van basisschool ’t Klankbord! De kinderen werken aan het thema ‘natuur en milieu’. Het project vereist enthousiasme, creativiteit en nieuwsgierigheid  van zowel de kinderen als de studenten!

De groepen 7 en 8 kijken de komende tijd naar manieren om de buurt rondom de basisschool op te vrolijken. De eerste ‘bedenk- en doe sessie’ is inmiddels geweest en er zijn al een hoop mooie ideeën naar voren gekomen. Vogelhuisjes van hout maken, plastic op een milieubewuste manier opruimen en verwerken zijn al een paar mooie voorbeelden! In de volgende sessie gaan we de wijk verkennen. Hierover lees je later meer!

Ludo

Meer projecten uit Move in Leiden