Tilburg

Een sportfestival voor de hele wijk!

Het mag allemaal wel wat sportiever in de wijk vinden de leerlingen van groep 8A van de Lochtenbergh. Zelf zijn ze erg fan van sporten en bewegen en daarom organiseren zij samen met studenten een sportfestival voor de hele buurt, iedereen is welkom! Muziek, oud-Hollandse spelletjes, springkussens, sportworkshops: komt dat zien!

Een sportfestival voor de hele wijk!

Vrijdag 14 juni vond het sportfestival voor de hele wijk plaats. Er was een springkussen, oud-Hollandse spellen, eet- en drinkkraampjes (alleen maar gezond natuurlijk!), een hockey-clinic en nog vele andere spellen. Verschillende kinderen, ouders en ouderen uit de wijk bezochten het festival en genoten van het bewegen en het gezonde eten. Het was een erg geslaagde middag!

Fenna Deters

De eerste stappen worden gezet!

Vandaag zijn de kids aan de slag gegaan met hun eigen talentgroep. Er werden uitnodigingen en posters gemaakt, versiering werd geknutseld en er werd een boodschappenlijst gemaakt. De kinderen zijn de hele ochtend druk bezig geweest. Het sportfestival komt in zicht!

Fenna Deters

Een dagje op de Universiteit!

Een aantal weken geleden zijn de kinderen van groep 8A van de Lochtenbergh een dagje op Tilburg University geweest. Ze kregen een gastles in een echte collegezaal. Ook mochten de kinderen proberen een soort essay te schrijven, maar dan wel op hun eigen niveau. Daarna was het tijd om via een speurtocht de campus te leren kennen. Zowel de kinderen als de studenten van Pabo University hebben een hele leuke dag gehad!

Wat een talent!

Van 4 ideeën naar 1, dat was het doel van vandaag. Door te stemmen op de manier van Expeditie Robinson was de meerderheid van de kinderen het erover eens dat een sportfestival voor ouderen en kinderen het allerbeste idee is. Nadat dit idee gekozen was, hielden de studenten van Pabo University een talentenquiz met de kinderen. De kinderen kregen aan de hand van deze quiz een taak die past bij hun eigen talent. In deze talentgroepen zijn de kinderen aan de slag gegaan met de eerste praktische zaken rondom hun idee. De volgende keer gaan de kinderen van groep 8A een dagje met de studenten mee!

Fenna Deters

Groep 8A verkent de wijk!

Vandaag zijn de kinderen van groep 8A de wijk in gegaan om de buurtbewoners te interviewen. Iedereen voerde zijn eigen taak erg goed uit, waardoor er veel buurtbewoners geïnterviewd konden worden. Zo kregen de kinderen verschillende ideeën over bewegen & gezondheid van de buurtbewoners, maar kwamen daarnaast ook andere onderwerpen ter sprake. Na de wijkverkenning hebben de kinderen samen met de studenten van Pabo University nagedacht over hoe ze de ideeën van de buurtbewoners en henzelf in praktijk kunnen brengen. Elk groepje presenteerde hun ideeën aan de rest van de klas. Aan het einde van deze sessie zijn er vier ideeën gekozen waarmee verder gewerkt kan worden in de volgende sessie!

Basisschool meets Universiteit!

Tijdens deze eerste sessie heeft groep 8A van basisschool de Lochtenbergh kennis gemaakt met de studenten van Pabo University. Gedurende deze sessie hebben de studenten verschillende spellen en een quiz gedaan om elkaar te leren kennen. Ook zijn er eerste ideeën bedacht rondom het thema bewegen & gezondheid. De groep was erg enthousiast om aan de slag te gaan met het project! Tijdens de volgende sessie gaan de kinderen en de studenten op wijkverkenning en zullen ze nog meer ideeën verzamelen.

Meer projecten uit Tilburg