Asset 7Asset 3Asset 4

Utrecht

De Rietendakschool en Veritas in actie!


Leerlingen van de Rietendakschool komen samen met studenten van Veritas in actie om hun buurt een boost te geven! Bekijk snel alle updates van dit project!


Project updates

Verbeteren duurzaamheid op de universiteit

We hebben de leerlingen laten zien dat de universiteit zich ook bezig houdt met natuur en milieu! De kinderen hebben briefjes opgehangen met ideeën om de duurzaamheid in de kantine te veranderen. Een van de leerlingen schreef op een briefje: ‘er moet duurzaam ijs komen in de kantine :)’

Olatz

Studentenuitje!

Maandag 3 juni hebben we groep 7 een dagje meegenomen naar de Uithof. Hier hebben we de kinderen kennis laten maken met het studentenleven. De dag begon met een speurtocht over de Uithof, waarin de kinderen de locaties van de foto’s moesten zoeken. Ook hebben de kinderen vragen gesteld aan studenten, zoals ‘Wat voor activiteiten doe je naast je studie?’. We eindigden de dag met een mini-college, waarin wij, studenten, vertelden over onze studies. De kinderen waren erg enthousiast en zeiden dat ze hier later ook wilden studeren!

Olatz

De wijk in!

Vandaag waren we voor de tweede keer bij groep 7 van de Rietendakschool. We zijn verder gegaan met het thema natuur en milieu. We zijn de wijk in gegaan om buurtbewoners te vragen wat ze van de natuur en het milieu in de wijk vinden. De kinderen hebben gevraagd wat de bewoners bijvoorbeeld vonden van het afval op straat en van de bomen in de wijk. Hierna zijn de kinderen gaan nadenken wat ze er met zijn allen aan kunnen doen om de wijk te verbeteren. De kinderen zaten vol ideeën en uiteindelijk hebben we met z’n allen besloten dat we een buurtfeest gaan organiseren om mensen bewuster te maken van de natuur en milieu in de wijk. De kinderen waren heel enthousiast en gaven aan er heel veel zin in te hebben!

Olatz

Meer projecten uit Utrecht

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.