Eindhoven

De Schakel in actie voor Lievendaal!

Samen maken leerlingen van De Schakel en studenten van S.V.I.D. Lucid de wijk een stukje mooier! Op deze manier leren ze elkaars leefwereld kennen. Blijf op de hoogte van dit project en bekijk snel de projectupdates!

De onthulling

Tijdens de feestelijke afsluiting werd het project onthuld waar de leerlingen van groep 7 meerdere weken aan hebben gewerkt. De feestelijke afsluiting en het rad zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Ik Ben Geweldig. Verder was er een cameraploeg van Studio 040 aanwezig om deze onvergetelijke middag vast te leggen. Deze video staat gelinkt in dit bericht. Desondanks het slechte weer, hebben de kinderen een fantastische middag neergezet. Op het rad hadden ze verschillende activiteiten geschreven zoals voetbal, blikgooien, basketbal of een complimentje geven aan een ander. Ook stond er loterij op. Als je loterij had gedraaid, kreeg je een lootje om mee te doen in de loterij. Aan het einde van de middag werden de prijzen verdeeld. De prijzen bestonden uit glazen limonadetape, een stoepkrijtspringtouw en als hoofdprijs was er een cubben-set. De winnaars waren ontzettend blij met de prijzen. En de leerlingen van groep 7 mogen ontzettend trots zijn op zichzelf en elkaar!

Imke

Het rad van fortuin

De leerlingen van groep 7 van Basisschool de Schakel hebben zich de afgelopen weken ingezet binnen de thema’s ‘Sport en Gezondheid’ en ‘Contact en Ontmoeting’. Samen met elkaar, en studenten van S.V.I.D. Lucid hebben de leerlingen de wijk verkend om ‘problemen’ te ontdekken. Uiteindelijk hebben de leerlingen ‘Het rad van Fortuin’ bedacht om bewegen en contact te verbeteren. Het rad zal 8 mei op het schoolplein van de Schakel worden onthuld door middel van een feestelijk evenement als afsluiting van het project.

Imke

Meer projecten uit Eindhoven