Tilburg

Verven voor een rookvrije zone!

Een ontzettend enthousiaste commissie van T.S.H.V. SHOT en leerlingen van de Don Sarto in Groenewoud zetten zich in voor de wijk en de gezondheid van bewoners door een rookvrije zone te creëren op hun schoolplein. In samenwerking met kunstenaar Joep komt er een zelf-ontworpen en zelf-geschilderde zone die ouders en bewoners op een creatieve manier moet wijzen dat de kinderen een rookvrije generatie willen!

Een dag als student

”Ik vond studenten eerst eigenlijk stom, want mijn buren zijn studenten en die hebben altijd harde muziek op. Maar jullie zijn wel lief en nu heb ik een beter gevoel bij studenten.” vertelde een van de leerlingen tijdens het studentenuitstapje. Op donderdag 10 januari is groep 7 namelijk het ‘’echte’’ studentenleven ingedoken. Een drukke planning op deze dag met onder andere een speurtocht op de universiteit , lunchen in een studentenhuis en een quiz in een collegezaal. Ook is Omroep Tilburg langs geweest om deze bijzondere dag vast te leggen!

Een rookvrij schoolplein

Groep 7 van Don Sarto heeft besloten! Na – een bijna unanieme- stemronde is de keuze gevallen op het realiseren van een rookvrije zone op en rondom de school. Ze zijn druk bezig geweest met de vraag ‘hoe pak je zoiets aan’. Benieuwd? In vlog 2 zie je er meer over!

De wijk in

Enthousiast gingen de scholieren op pad. ”We kunnen bij de vrouw van de friettent, die kent iedereen”. Donderdag 15 november heeft de klas namelijk de wijk verkend op zoek naar verbetermogelijkheden. Veel buurtbewoners zijn tijdens deze dag geïnterviewd. Hier een vlog van deze leuke en leerzame dag!

Ingezoomd: “geknutseld vogeltje’’

Een klein -misschien onopvallend – creatief detail in de vorige foto verdient vandaag de spotlight. Enthousiast werd deze creatie gemaakt tijdens de kennismaking in de klas 25 oktober. Een van de leerlingen van Don Sarto kwam namelijk op het idee iets te maken voor de studenten en liet zijn creatieve talent zien; het resultaat is deze mooie geknutselde vogel!

Stap 1 : Ontmoeting in de klas

‘’Maar wonen jullie dan niet met je vader en moeder?’’ Leerlingen uit groep 7 van basisschool Don Sarto in Tilburg kregen de mogelijkheid alles te vragen aan de studenten van hockeyvereniging SHOT. Enthousiast vertelde de scholieren ook over hun dagelijkse leven en hobby’s. Een meisje vertelde trots aan de studenten: ‘’Ik zit als enige van de klas op hockey’’. Op 25 oktober 2018 opende groep 7 van Don Sarto in Tilburg namelijk zijn deuren om te beginnen aan het Move-project. Deze dag draaide vooral om elkaar beter te leren kennen en dat hebben we zeker gedaan!

Meer projecten uit Tilburg