Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Leiden

Eerste projecten met SOL Leiden: Move in 1 dag


Deze zomer ging Move de samenwerking aan met SOL in Leiden!

Vanaf 1 juli 2020 geeft SOL in Leiden uitvoering aan het welzijnswerk binnen het thema ‘Opgroeien’, onderdeel van het programma Sterke Sociale Basis van de Gemeente Leiden. De komende vijf jaar ontwikkelt SOL in Leiden een samenhangende wijkprogrammering gericht op ouders en jeugdigen. Daarnaast onderzoeken ze samen met wijkpartners wat echt nodig is in de wijk, zodat de programmering aansluit op de behoeften en wensen van ouders en jeugdigen in alle wijken van de stad. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat SOL en de Gemeente ons het vertrouwen hebben gegeven om invulling te geven aan een deel van de programmering!

Samen met SOL gaan we ons de komende jaren in Leiden inzetten voor burgerschapsonderwijs, maatschappelijke jongerenparticipatie en het vergroten van gelijkwaardigheid, verbinding en ontmoeting in de maatschappij. In de zomervakantie hebben we al even kunnen proefdraaien binnen de zomerprogrammering ‘SOL Factor 20’. Samen met SOL hebben we in verschillende wijken van Leiden een Move in 1 dag-project uitgevoerd.

In Roodenburg concludeerden de deelnemende kinderen na een wijkverkenning dat de buurt rondom het Huis van de Buurt Matilo wel wat schoner mocht. Daarom hebben ze diezelfde middag nog een afval-opruimactie uitgevoerd, samen met de begeleidende studenten. Super om te zien wat kinderen in 1 dag kunnen bereiken!


Meer projecten uit Move in Leiden