Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Utrecht

Enthousiasme en maatschappelijke betrokkenheid bij De Pijlstaart


De leerlingen van De Pijlstaart zijn net begonnen met een Move-project. De goede ideeën vlogen de studenten van PAP om de oren. Het ging van vuilnis opruim acties tot muurschilderingen met een mooie boodschap. Blijf op de hoogte van dit project en bekijk snel de projectupdates!


Project updates

De wijk in & keuzestress

Vanochtend zijn we weer langs geweest op basisschool de Pijlstaart. Met vandaag op de planning de wijkverkenning en het maken van een keuze voor het project. In de wijk hebben we zelf rondgekeken naar verbeterpuntjes en we hebben ook mensen op straat gevraagd naar wat zij nog veranderd zouden willen zien.

Eenmaal terug in de klas hebben de kinderen overlegd over wat ze de belangrijkste verbeterpuntjes vonden en uiteindelijk hebben ze een top 2 opgesteld per groepje met het idee dat ze zelf het beste vonden. Elk groepje mocht hun top 2 aan de klas presenteren zodat er uiteindelijk 8 ideeën op het bord kwamen te staan. Ideeën met betrekking tot het afval op straat en het aanbrengen van kleur in de wijk kwamen meerdere keren voorbij. Toen al deze mooie ideeën op het bord stonden mochten de kinderen blind stemmen.

Uiteindelijk is er een top 3 van alle ideeën gevormd. Stipt op 1 stond het idee om een muurschildering te maken met een huilende wereldbol om aandacht te vragen voor het klimaat. We vonden dit een super doordacht idee en we gaan er daarom alles aan doen om dit idee te kunnen realiseren. We hopen de volgende keer terug te kunnen gaan naar de klas met het goede nieuws dat we dit plan kunnen gaan uitwerken!

Erja

Een hoge maatschappelijke betrokkenheid

Afgelopen woensdag was het dan zover: de eerste bedenk en doe sessie met groep 7 van basisschool de Pijlstaart. Dit was de eerste keer dat we in de klas waren dus we moesten de kinderen nog een beetje leren kennen. Dit deden we door een namenrondje gevolgd door een leuk dilemmaspel. Na een quiz over ons studentenleven zijn we gaan brainstormen met de kinderen. De goede ideeën vlogen ons om de oren. Het ging van vuilnis opruim acties tot muurschilderingen met een mooie boodschap. Al die ideeën hebben we opgeschreven om er de volgende bedenk en doe sessie weer gebruik van te maken als we de wijk in gaan. We vonden het leuk dat de klas zo ontzettend enthousiast was en ook super maatschappelijk betrokken. We kijken uit naar de volgende sessie!

Erja

Meer projecten uit Move in Utrecht