Asset 7Asset 3Asset 4

Nijmegen

Foodfestival Hatert


Wie houdt er nou niet van lekker eten?! De leerlingen van groep 8 van basisschool de Klumpert in ieder geval wel.
De Nijmeegse wijk Hatert is enorm divers als het gaat om cultuur en dat is tot nu toe helaas ook een reden dat mensen elkaar nog niet zo goed kennen. Daar willen de kinderen met hulp van HAN studenten en Ik Ben Geweldig verandering in brengen. Daarom hebben zij een heerlijke internationale menukaart samengesteld voor een spetterend foodfestival in het wijkcentrum.

 


Project updates

Projectvorming

Het doel van de derde sessie was om een scherp beeld te krijgen over het resultaat van het project. De inhoud van het project is om een soort restaurant te creëren waarbij een menu of buffet is. De klas wordt verdeel over groepjes en elk groepje verzorgt een eigen deel van het project. De verschillende culturen uit de klas worden op een rijtje gezet met de gerechten die daarbij horen. Ook leek het ze leuk om bij elk gerecht iets te vertellen over het land/cultuur waar het vandaan komt!

Over het uitnodigen van mensen waren verschillende ideeën, maar er is uiteindelijk gekozen om met een gastenlijst te werken. Zo kunnen de kinderen een makkelijk overzicht krijgen over het aantal gasten. Ook kunnen op deze lijst handig allergieën of diëten worden vastgelegd waar mee rekening moet worden gehouden. Het project is uiteindelijk voor de wijk. De uitnodigingen worden gemaakt voor ouders, familie en misschien zelfs de burgermeester.

De locatie van het project is nog niet bekend, dus dit wordt nog bekend gemaakt! De datum van het project is daarentegen wel bekend, en dat wordt 14 februari 2019!

 

Annemijn Teger

Brainstormen en de wijk in!

In Nijmegen in de buurt Hatert is groep 8 van basisschool de Klumpert bezig met een Move-project samen met studenten van verschillende opleidingen van de HAN (in Nijmegen).
Het gekozen thema van de groep is Kunst & Cultuur en in de eerste sessie bleek tijdens het brainstormen al gauw dat de kinderen iets met eten uit verschillende culturen wilden doen. Wat ons opviel is dat de kinderen allemaal super enthousiast waren over het project ook omdat ze dit vorig jaar ook al hadden gedaan.

Tijdens de tweede sessie zijn we de wijk ingegaan om te onderzoeken of de buurtbewoners van Hatert veel wisten over het eten uit andere culturen en of ze hier mee in aanraking wilden komen. Eerst zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met vragen verzinnen voor het interviewen.

Tijdens de buurtverkenning is de klas erachter gekomen dat eigenlijk weinig mensen veel weten over het eetgedrag van andere culturen, maar dit toch graag zouden willen proeven.
Eigenlijk leken alle ideeën van de groepjes erg op elkaar want ze wilden allemaal in het wijkcentrum van Hatert een evenement organiseren waarbij er allerlei verschillende soorten eten wordt gemaakt. Eén groepje leek het ook leuk om een menukaartje te maken met al het eten en uitleg met wat het is.

Woensdag 12 december is de derde sessie met deze enthousiaste groep!

Annemijn Teger

Meer projecten uit Nijmegen

Update plaatsen

Voer hier het wachtwoord in om een projectupdate toe te voegen

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.