GSRC Rugby en CBS De Kleine Wereld in actie!

Leerlingen van CBS De Kleine Wereld komen samen met studenten van rugby vereniging GSRC in actie om hun buurt een boost te geven! Bekijk snel alle updates van dit project!

De ontmoeting!

Op 15 april kwamen de studenten van de GSRC voor het eerst kennismaken met de leerlingen van CBS De Kleine Wereld! Allereerst hadden de studenten allerlei attributen meegenomen die iets vertelden over wie zij waren. Zo kwam Martijn den Hoed(Activiteiten coördinator) samen met Sammo Wesseling(team coördinator) in een lab jas aan, omdat zij beiden vaak in het lab stonden voor hun studie. Daniel Hop(communicatie coördinator) en Tom Vermeeren(Bedenk en doe sessie coördinator) hadden allebei een rekenmachine meegenomen, omdat zij beiden een wiskundige studie deden.
Na deze korte introductie van de studenten, vertelden Tom en Sammo wat Move nou eigenlijk inhield en wat de klas samen met de studenten de komende tijd zou gaan doen.. Tijdens het vertellen werd de klas al gelijk enthousiast, wat de studenten heel leuk vonden om te zien!
Daarna was het tijd dat de studenten de klas een beetje zouden leren kennen. Dit deden zij door middel van een namenbal. Maar dit was niet zomaar een namenbal, maar een namen-rugby-bal! Ook tijdens het leren kennen van de kinderen, werden de kinderen heel enthousiast. Ook vonden kinderen het leuk om een keer een rugbybal te zien, maar vooral ook om er mee te gooien!
Om de kinderen nog beter te leren kennen, hadden de studenten een quiz gemaakt. Door deze quiz, konden de studenten gelijk daarna samen met de klas een rolverdeling gaan maken. Hierdoor had elk kind aan het eind een rol waar hij of zij tevreden mee was!

Daniel Hop

Meer projecten uit Groningen