Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Den Haag

Kinderen uit Rivierenbuurt Den Haag in actie voor een gezondere wijk!


In 1 week een gezondheidsfestival organiseren? De leerlingen van de zomerschool van de Jan van Nassauschool draaien hun hand er niet voor om. Hoe? Dat lees je hieronder!


Project updates

Kinderen uit de rivierenbuurt komen in actie voor een gezondere wijk!

Tijdens een wijkverkenning concludeerden de kinderen al snel dat er in de wijk behoefte was aan meer ruimte voor gezond eten en drinken en voor sportactiviteiten. Zo kwamen ze op het idee om een gezondheidsfestival te organiseren. Ze bedachten alle activiteiten en gingen daarna druk aan de slag met de voorbereidingen. Recepten opzoeken voor gezonde fruitcocktails, boodschappen doen, spelletjes bedenken, een openingsspeech schrijven, flyers ophangen in de buurt, een plattegrond en tijdsplanning maken… Er komt best veel kijken bij het organiseren van een festival!

Ook bleek er binnen de wijk behoefte te zijn aan meer openbare watertappunten. Om dit waar te kunnen maken zetten de kinderen een handtekeningenactie op. Om extra aandacht te vragen voor deze actie schreven de leerlingen een brief naar Marije Mostert, gemeenteraadslid van D66. De kinderen waren blij verrast dat Mostert de brief beantwoordde en zelfs langskwam op het festival. Mostert vertelde dat haar motie voor meer watertappunten in de stad eerder al is aangenomen, en
dat ze de leerlingen gaat helpen om de handtekeningen bij de juiste wethouder te krijgen. Naast Marije Mostert en veel schoolgenoten, wist ook een groot aantal buurtgenoten het Deltaplantsoen te vinden op deze warme middag. Het gezondheidsfestival van de leerlingen was daarmee een groot succes!

Eline

Meer projecten uit Move in Den Haag