Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Leiden

Leerlingen van De Singel in actie voor de buurt!


Leerlingen van De Singel in Leiden Noord geven samen met studenten van het Chemisch Dispuut Leiden hun buurt een boost!


Project updates

Prullenbakken verven en online quiz

De afgelopen weken zijn de leerlingen van De Singel druk bezig geweest. Corona is helaas nog steeds aanwezig in het land dus hun creativiteit werd op de proef gesteld! Hun thema was gezondheid en sport. Na Bedenk en Doe Sessie 3 kwam hieruit dat ze graag prullenbakken wilden beschilderen in het thema onderwaterwereld en bloemen en een online quiz wilden houden over sport en hygiëne met de buurtbewoners. Ondertussen zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van twee ontwerpen voor de door de gemeente goedgekeurde prullenbakken en zijn ze druk bezig met flyers maken voor de online quiz. Ze zijn ontzettend enthousiast bezig hiermee en wij kijken heel erg uit naar het eindresultaat met zijn allen. 18 februari zullen de prullenbakken beschilderd worden en 19 februari zal de online quiz plaatsvinden. Corona of geen corona, deze leerlingen weten wat aanpakken betekent en wat zijn we trots op ze!

Sanne

Succesvolle kennismaking De Singel

De kennismaking bij De Singel was een groot succes! Het kennismakingsspel ‘naam afschieten’ had een grote bijdrage geleverd aan dit succes! Als je naam genoemd werd bij dit spel moesten de twee personen naast je elkaar ‘afschieten’ door elkaars naam te zeggen. De leerlingen waren vliegensvlug met onze namen noemen, waardoor wij als studenten echt ons best moesten doen om in het spel te blijven.
Na deze gezelligheid gingen we aan de slag met de wijkbrainstorm. Hier moesten de leerlingen zowel positieve als negatieve aspecten van hun wijk benoemen. De opdracht was om dit overzichtelijk te noteren in de vorm van een mindmap. Zodra we dat zeiden ontstond er een glimlach op het gezicht van meerdere leerlingen. Ze hadden de dag ervoor namelijk geleerd wat een mindmap was en ermee geoefend en lieten hun resultaten trots aan ons zien. Na de wijkverkenning brainstorm was er tijd voor nog een keer het ‘naam afschiet’ spel, want de leerlingen konden er geen genoeg van krijgen. Toen bij de afsluiting werd gevraagd of ze een leuke middag hadden gehad, werd er meteen ja geroepen. Toen werd gevraagd wat ze het leukste onderdeel vonden van de middag was de algemene consensus natuurlijk het ‘naam afschiet’ spel, maar een close second was toch echt het mindmappen. Dat ze iets wat ze gisteren pas hadden geleerd direct konden toepassen in de praktijk vonden veel leerlingen erg gaaf! Dat vonden wij erg mooi om te zien en we kijken erg uit naar de volgende bedenk & doe sessie.

Sanne

Meer projecten uit Move in Leiden