Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Utrecht

Lekker Op Dreef in Utrecht


Leerlingen van basisschool Op Dreef in Utrecht maken hun wijk Overvecht een stukje schoner, mooier en milieubewuster. Hoe? Met een gaaf kunstwerk van plastic dat ze tijdens hun opruimactie verzamelden!


Project updates

De grote afsluiting!

Afgelopen dinsdag 3 maart was het dan zo ver…de feestelijke afsluiting! De hele ochtend zijn we met z’n allen druk in de weer geweest om alles klaar te zetten en nog het belangrijkste: de laatste dingen afmaken aan de plastic-boom! De kunstenaar Jasper heeft de boom van resthout gemaakt, dus het enige wat wij nog moesten doen was de boom schilderen en versieren met al het plastic restafval uit de wijk.

Alle klassen van basisschool Op Dreef, veel ouders en zelfs RTV Utrecht kwamen kijken naar de grote onthulling. Nadat de kinderen hun speech en liedje hadden voorgedragen, werd de plastic-boom onthuld en kon het feest beginnen!
Met z’n allen hebben we daarna genoten van de muziek, de lekkere hapjes en uitgebreid de mooie boom bewonderd.

Het was een top project!

eline

Weg met dat plastic!

Vandaag zijn we voor de alweer voor de laatste bedenk en doe sessie langs geweest bij basisschool Op Dreef! Deze les stond in het teken van plastic uit de wijk verzamelen en in groepjes werken aan de voorbereidingen voor de afsluiting.
De kunstenaar is in de tussentijd al druk bezig met het maken van een gaaf kunstwerk. Het enige dat nog nodig was, was plastic uit de wijk om dit te kunnen verwerken in het kunstwerk. Dus dat hebben we vandaag verzameld! Niet normaal hoeveel plastic er in de wijk lag… De kids -en wijzelf ook- waren helemaal verbaasd!
Na het plastic verzamelen, zijn we begonnen met brainstormen over de afsluiting. Van het eten verzinnen, tot aan een plattegrond en zelfs een liedje is geschreven!

Kortom; we zijn goed “op dreef” en druk in de weer met alle voorbereidingen! De afsluiting zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart om 13:30 op basisschool Op Dreef! Kom je ook?

Eline

Een kijkje in het studentenleven

Afgelopen maandag 13 januari zijn de kids van groep 7 een dagje mee geweest naar Universiteit Utrecht! We begonnen de dag met een speurtocht in de universiteit, zodat de kinderen konden zien waar de studenten colleges volgen, waar ze studeren en waar ze een lekker broodje halen in de pauze. Daarna hebben ze, om in het Natuur&Milieu thema te blijven, een mini-college over plastic gekregen. Met de informatie uit het college hebben de kids vervolgens een quiz gemaakt! De kids waren super enthousiast en zaten boordevol vragen over het studentenleven. “Later wil ik ook student worden”, is veel gezegd deze dag! ????

Ook zijn we nog steeds druk in de weer met het voorbereiden van ons project! Samen met de kids hebben we besloten: het wordt een kunstwerk in de school, gemaakt van natuurlijke materialen en…. plastic uit de wijk! Binnenkort meer info!

Eline

Op wijkverkenning!

Vandaag zijn we voor de tweede keer bij groep 7 van basisschool Op Dreef langsgegaan! De kinderen hebben gekozen voor het thema Natuur en Milieu, dus daarmee zijn we weer volop aan de slag gegaan!

Na een korte brainstormsessie zijn we de wijk in gedoken om de buurtbewoners te vragen wat zij vonden van het afval, hoeveelheid planten en het milieubewustzijn in Overvecht. Na het opdoen van al deze ideeën zijn we in groepjes gaan verzinnen wat we het beste kunnen doen om de wijk te verbeteren. De originele en creatieve ideeën waren volop aanwezig en uiteindelijk zijn er twee favorieten uitgekomen: een magische vuilnis/asbak of een gaaf kunstwerk van verzameld plastic!

De kinderen, en wij ook, zijn super enthousiast! Stay tuned voor verdere updates over dit project en houd de website en Instagram in de gaten om meer te weten over welk project we uiteindelijk gaan opzetten!

Eline

Meer projecten uit Move in Utrecht