Eindhoven

Meer ontmoeting & contact in Het Ven!

Groep 8 van Kindcentrum Theresia gaat met het thema Ontmoeting & Contact aan de slag in de wijk Het Ven. Dit doen zij samen met 7 studenten van B&R beurs Eindhoven.

Studentenuitje naar de TU Eindhoven!

Vorige week brachten de kinderen van groep 8 van Kindercentrum Theresia een bezoekje aan de Technische Universiteit Eindhoven! Samen met de Move Commissie van B&R Beurs Eindoven gingen ze langs bij het Solar Team Eindhoven, waar ze een kijkje in de werkplaats mochten nemen waar het Solar Team aan hun op zonne-energie rijdende auto’s bouwt.
De universiteitskrant Cursor sprak ook nog met enkele kinderen over het project dat ze op school aan het uitwerken zijn met Stichting Move. Diewertje (11) vertelde aan de Cursor wat er zo bijzonder was aan het project: “Het is leuk dat we als kinderen óók een keer onze mening konden geven; meestal bepalen volwassenen wat er gebeurt.”
Later werd er vanuit B&R Beurs Eindhoven ook nog een college gegeven over sparen, en dat in de grootste collegezaal van de hele universiteit. Dat was toch wel ietsje groter dan het klaslokaal van groep 8!

Laurens Jansen

Op wijkverkenning in ‘t Ven!

Om een betere indruk te krijgen van hoe de kinderen van Groep 8 hun wijk een leukere ontmoetingsplek konden maken, trokken ze de wijk in om bewoners te interviewen. Student Robert (24 jaar) over de wijkverkenning: “Voor mij was de wijkverkenning een hartstikke leuke ervaring, vooral omdat ik door de kinderen in mijn groepje werd meegenomen naar plekken die ik eerst nog niet kende, terwijl ik zelf ook in deze wijk woon!”
De kinderen hebben veel inspiratie en ideeën gekregen, die ze in de komende weken gaan uitwerken!

Laurens Jansen

Meer projecten uit Eindhoven