Asset 7Asset 3Asset 4

Leiden

De Morskring en Njord samen aan de slag


Samen maken leerlingen van de Morskring en studenten van Njord de wijk een stukje mooier! Op deze manier leren ze elkaars leefwereld kennen. Blijf op de hoogte van dit project en bekijk snel de projectupdates!


Project updates

Bedenk & doe sessie III: Keuze projectidee en talentengroepjes maken

Aan het begin van de derde bedenk & doe sessie is er uit de vele goede ideeën een top 3 potentiële projecten gekozen:
1. Bordjes op openbare plekken plaatsen om mensen die door de wijk lopen aan te moedigen hun afval netjes in prullenbakken te gooien.
2. In de bosjes rond de school afval opruimen en nieuwe planten plaatsen.
3. Een honden uitlaatplaats met zelfgemaakte palen met poepzakjes uitzetten zodat de wijk meer hondenpoepvrij wordt.
De studenten gaan nu samen met Move en de gemeente uitzoeken welke van deze ideeën uitgewerkt kan worden, om volgende sessie aan de slag te gaan met de uitwerking van dit idee!

Bij de uitwerking van het project gaan de kinderen zoveel mogelijk vanuit hun passie en talent werken. Om te bepalen waarin elk kind goed is, hebben we na de stemming van de ideeën een talentenquiz gedaan. Aan de hand van allerlei vragen zijn de kinderen ingedeeld in de groepen ‘verkenner’, ‘ontwerper’, ‘regelaar’ en ‘verteller’. Elk groepje heeft daarna nagedacht over welke taken bij hun talentgroep passen. Komende sessie gaan de kinderen in hun groepje aan de slag met het uitvoeren deze taken. We zijn er benieuwd wat voor mooie creaties en ideeën hieruit gaan komen!

Rick

Bedenk & doe sessie deel II: de wijkverkenning

Deze week kwamen de studenten langs op school voor de tweede sessie van het project. Tijdens deze tweede sessie hebben de studenten samen met de kinderen verder gewerkt aan het gekozen thema, ‘Klimaat & Milieu’. Tijdens de sessie gingen de kinderen, onder begeleiding van de studenten, in groepjes de wijk in om te kijken wat er verbeterd of veranderd kan worden. Binnen deze groepjes kregen de leerlingen rollen aangewezen, 2 interviewers, een journalist, een fotograaf, een tijdsbewaker en een wegwijzer. De kinderen zijn druk bezig geweest met foto’s maken, discussiëren en de buurtbewoners interviewen.

Vervolgens werd er in de klas in groepjes hard gewerkt aan het uitwerken van de ideeën, geheel bedacht door de kinderen. De creativiteit en het enthousiasme was duidelijk kenbaar, want de meest ambitieuze ideeën kwamen voorbij. Vervolgens mochten de groepjes in drietallen hun ideeën presenteren aan de studenten, de juf en hun klasgenoten. In de volgende sessie gaan de kinderen verder met de top 5 ideeën. We zijn allemaal erg benieuwd wat voor mooi project uit deze ideeën zal komen!

Rick

Bedenk & doe sessie: kennismaking en brainstorm

In de eerste bedenk & doe sessie hebben de kinderen en studenten door middel van een presentatie en spelletjes kennis met elkaar gemaakt en is er aandacht besteed aan het thema van het project.
Eerst hebben de studenten verteld wie ze zijn, wat Njord is en wat nou precies het project van Move inhoudt. Na een antwoord op deze vragen, mochten de kinderen vragen stellen. Allerlei soorten vragen kwamen voorbij: Hebben de studenten verkering? Wat voor sporten doen ze? Wat is hun favoriete game?
Na deze vragen was het de beurt aan de studenten om vragen aan de kinderen te stellen om ze beter te leren kennen. Dit hebben we gedaan in een spelvorm, namelijk door een variant van over de streep. Op het schoolplein werd er met ja-nee vragen gekeken welke kinderen van patat houden, wie er broers of zussen heeft, wie er van gym houdt en nog vele andere vragen.
Na alle kennismaking werd er aandacht besteed aan de invulling van het project. In een brainstorm hebben de leerlingen alles wat in ze op kwam bij het door hun gekozen thema ‘Klimaat en Milieu’ opgeschreven. Met deze ideeën gaan zij de komende weken verder met het project. Het was een zeer geslaagde middag, de studenten en leerlingen kijken dan ook uit naar de rest van het project!

Rick

Meer projecten uit Leiden

Update plaatsen

Voer hier het wachtwoord in om een projectupdate toe te voegen

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.