Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Leiden

Move your world in Leiden!


Hoe kom je in corona-tijd in actie voor een ander? Leerlingen van de WeekendKlas van JES Rijnland brainstormden over deze vraag tijdens hun MYW project.


Project updates

UPDATE: JONGEREN UIT LEIDEN KOMEN IN CORONA-TIJD IN ACTIE VOOR EEN ANDER

Het was erg indrukwekkend om te zien wat voor mooie onderwerpen deze leerlingen hadden gekozen. Er werd aandacht gegeven aan gelijkheid, LGBT+ rechten en manieren om mensen dichter bij elkaar te brengen. De groepjes gingen één voor één naar buiten om hun actie uit te voeren. Het was een beetje spannend maar uiteindelijk is alles goed gegaan!

Er werden complimenten uitgedeeld in de winkelstraat. Daarbij werden voorbijgangers gemotiveerd om ook eens een compliment aan elkaar te geven. Dat zorgde natuurlijk voor mooie momenten en lachende gezichten! Daarnaast werden er mensen geïnterviewd en geïnformeerd over de LGBT+ community en werden er flyers uitgedeeld om racisme tegen te gaan.

Het was een geslaagd project en deze jongeren mogen trots zijn op hun inzet en creativiteit!

lo

Jongeren uit Leiden komen in corona-tijd in actie voor een ander

Na een kennismaking met de trainers deden de jongeren een quiz over hun eigen interesses. Welke maatschappelijke thema’s houden mij bezig? Op basis van de resultaten werden 4 groepjes gevormd, rond de thema’s Kunst & Cultuur, Ontmoeting & Contact, Beweging & Gezondheid en Veiligheid & Vrijheid. Vervolgens werden de rollen per groepje verdeeld aan de hand van een kwaliteitenspel: wat zijn de unieke kwaliteiten van elk groepslid?

Deze eerste sessie werd afgesloten met een brainstorm over de acties die de jongeren volgende week gaan uitvoeren. Er kwamen hele mooie ideeën naar boven, die na afloop van de brainstorm werden gepresenteerd aan de rest van de groep. De jongeren gaven elkaar complimenten en goede tips om de acties nóg beter te maken. In de volgende update zie je de resultaten!

Eline

Meer projecten uit Move in Leiden