Rotterdam

Nicolaasschool en Skadi samen aan de slag!

Studenten van Skadi gaan samen met leerlingen van De Nicolaasschool iets terug doen voor Delfshaven. Bekijk hier alle updates van dit project!

Contact maken door zelfgebakken pannenkoeken!

Wat kun je doen tegen eenzaamheid onder ouderen buurtbewoners, en waar vind je hen eigenlijk? De leerlingen van groep 8 van de Nicolaasschool wisten heel goed dat eenzaamheid er is, maar konden zich er weinig bij voorstellen. Vier studenten van roeivereniging Skadi hielpen hen onderzoek wat zij voor hun buurt kunnen doen en samen kwamen ze op het idee een lunch te verzorgen voor ouderen. Dat deden ze in woonzorgcentrum Laurens De Schans, waar de kinderen zelf pannenkoeken bakten. Tijdens het bakken en eten ging de klas in gesprek met de ouderen om elkaar beter te leren kennen. Een gezellige én leerzame dag!

Kristie Goorden

Meer projecten uit Rotterdam