Asset 7Asset 3Asset 4

Leiden

Spring naar een groenere buurt!


Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Springplank doen tijdens de talentlessen mee aan Move. Zij maken de buurt naast hun school mooier binnen het thema natuur, mileu en bewegen. Knutselen met afval tijdens het studentenuitje is een goede start voor een milieubewuste blik!


Project updates

Sporten voor iedereen

Leerlingen van de Springplank uit Leiden Noord zijn met studenten van de Universiteit Leiden onder leiding van de wijkbeheerder van de Sleutels eens gaan kijken in hun wijk. Hoe zit het eigenlijk met de natuur, het milieu en beweging in de wijk? De kinderen zagen een verlaten en slecht onderhouden speeltuintje, weinig voetbalmogelijkheden voor alle kinderen en veel afval.

De brainstormsessie na de wijkverkenning was wel heel bijzonder. Niet alleen dachten de kinderen zelf na over wat haalbare ideeën waren, ook pitchten ze hun beste ideeën aan een jury, bestaande uit twee medewerkers van de gemeente en dezelfde wijkbeheerder van de Sleutels. Deze deelden hun expertise, en kwamen er ook nog eens achter hoe de kinderen nu eigenlijk dachten over de wijk! Er kan nog een hoop vernieuwd worden, en de personen die daar iets mee kunnen, zijn nu helemaal op de hoogte.

Met de input van de jury stemden de kinderen op het beste idee: er zou een sporttoernooi plaatsvinden in het Kooipark! De kinderen misten daar de goaltjes, dus werden er opblaasbare goals geregeld. Toch bijzonder dat diezelfde ochtend de goals teruggeplaatst werden, zou het toeval zijn? Met extra goals ontstond er een extra onderdeel in de sportmiddag. Met voetbal, handbal, trefbal en een echte dansclinic verzorgd door één van de leerlingen was het een geslaagde dag. “Voordat Move kwam, wist ik niet dat ik zelf iets kon doen voor de buurt”, vertelde één van de leerlingen trots!

Piet

Meer projecten uit Leiden

Update plaatsen

Voer hier het wachtwoord in om een projectupdate toe te voegen

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.