Asset 7Asset 3Asset 4

Leiden

Veilig en gezellig naar school in de Merenwijk


Kinderen uit verschillende groepen 7 en 8 van de Zijlwijkschool zetten zich in voor veiligheid en welzijn in de Merenwijk! Er ligt te veel afval in de wijk, en niet alle kruispunten zijn veilig. Door hier een oplossing voor te bedenken zorgen de kinderen samen met de studenten van studentenvereniging Quintus dat de wijk fijner wordt voor iedereen!


Project updates

Mensen helpen die het moeilijker hebben

Bij ouderen thuis schoonmaken, een traplift installeren, dekentjes bij de bushalte voor als de oudjes het koud hebben: één ding is duidelijk, we moeten de ouderen helpen! De leerlingen van de Zijlwijkschool uit de Merenwijk zijn met de studenten van A.L.S.V. Quintus aan de slag gegaan om iets te betekenen voor de ouderen in hun buurt. Ze beschilderden een bankje, zodat alle opa’s en oma’s na schooltijd kunnen zitten wanneer ze de kinderen op komen halen.

In het thema veiligheid en welzijn zijn de kinderen in hun wijk gaan kijken hoe het er voor staat. Ze wilden ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft in de wijk. Dus minder vuilnis, een extra prullenbak bij de bushalte, versierde prullenbakken, schoolzone, dode hoek spiegel: alles is besproken. Uiteindelijk was er één rode draad in alle ideeën, ze wilden de ouderen uit de wijk helpen!

De kinderen maakten ontwerpen op papier om samen een vrolijke en mooie bank neer te kunnen zetten. In kleine groepjes bereidden zij zich voor op de onthulling. Terwijl de verf nog nat was, de hapjes gesneden werden en de limo ingeschonken werd, kwamen de eerste ouders al nieuwsgierig kijken. Met de hele school in het gymlokaal hebben de kinderen verteld wat ze hebben gedaan tijdens het Move project en is het bankje klaar voor gebruik!

Myrte

Meer projecten uit Leiden

Update plaatsen

Voer hier het wachtwoord in om een projectupdate toe te voegen

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.