Asset 7Asset 3Asset 4

Rotterdam

Waalse school in actie


Studenten van RSC RVSV gaan samen met leerlingen van de Waalse School iets terug doen voor Kralingen – Crooswijk. Bekijk hier alle updates van dit project!


Project updates

Lekker koken voor ouderen!

De klas wist vanaf het begin al dat ze het Move-project binnen het thema ‘Bewegen en Gezondheid’ wilden doen. Een aantal kinderen gaf aan sport superleuk te vinden. Tijdens de buurtverkenning bleek dat de buurtbewoners niet zoveel aan sport deden. Ook aten sommigen buurtbewoners niet zo gezond. Zo vertelde een jongen uit de klas dat hij altijd jongeren op straat ziet met energiedrankjes. “Daar zit veel suiker in en dat is niet goed”. Maar hoe ga je de buurt overtuigen van een gezondere leefstijl? Door zelf gezonde hapjes voor ze te maken en met ze te bewegen! Uiteindelijk is gekozen voor de doelgroep ouderen, omdat de kinderen het belangrijk vonden dat juist deze doelgroep beweging krijgt.

Tijdens de afsluiting hebben de kinderen in de klas hapjes gemaakt voor de ouderen, zoals broodjes en salades. Deze hapjes hebben ze vervolgens langsgebracht bij de ouderen van woonzorgcentrum Pniël. Na het afleveren van het gezonde eten, hebben ze met een aantal ouderen een rondje gelopen in de buurt. Tijdens het wandelen hebben ze contact gemaakt met de ouderen en gezellige gesprekjes gevoerd!

Isabella van der Gaag (Projectcoördinator)

Meer projecten uit Rotterdam

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.