Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Leiden

Benieuwd naar wat Move in Leiden doet? Op de kaart zie je een aantal projecten die de afgelopen tijd in Leiden hebben plaatsgevonden.

Klik op een project om er meer over te weten te komen. Bekijk bijvoorbeeld foto’s van de feestelijke uitvoering van een project, lees op welke manier kinderen en studenten hun talenten ontdekten, bekijk een vlog van studenten of lees een interview met een leerling!

Recente projecten


Meedoen met Move in Leiden?

Doe mee als school of BSO

Is jouw school op zoek naar een concrete invulling voor burgerschapsvorming? Wil jij dat leerlingen hun talenten ontdekken en in contact komen met een andere leefwereld? Doe mee aan een Move-project; op de basisschool of het vmbo! Ook voor BSO’s en jongerencentra hebben we een passend, eendaags project!

Doe mee als student

Wil jij naast je studie of werk een maatschappelijke bijdrage leveren, je talenten ontwikkelen, je netwerk vergroten en daarmee werken aan je cv? Dan is een Move-project iets voor jou!  Je kunt op verschillende manieren meedoen; er is altijd een project dat bij je past. Bekijk snel de mogelijkheden!

Doe mee als partner

Steeds meer bedrijven, instellingen en ondernemers vinden het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het steunen van een Move-project is een mooie en concrete kans om maatschappelijk te ondernemen. Wil je als bedrijf, ondernemer, instelling of particulier een bijdrage leveren aan de verbinding, kansengelijkheid, burgerschapsvorming, maatschappelijke participatie en talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Leiden? Bekijk dan snel de mogelijkheden om met ons samen te werken of Vriend van Move te worden.


Deze scholen en verenigingen doen al mee in Leiden

Move Leiden wordt gesteund door o.a.


Samenwerking met Sol en de gemeente in Leiden

Vanaf 1 juli 2020 geeft SOL in Leiden uitvoering aan het welzijnswerk binnen het thema ‘Opgroeien’, onderdeel van het programma Sterke Sociale Basis van de Gemeente Leiden. De komende vijf jaar ontwikkelt SOL in Leiden een samenhangende wijkprogrammering gericht op ouders en jeugdigen. Daarnaast onderzoeken ze samen met wijkpartners wat echt nodig is in de wijk, zodat de programmering aansluit op de behoeften en wensen van ouders en jeugdigen in alle wijken van de stad. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat SOL en de Gemeente ons het vertrouwen hebben gegeven om invulling te geven aan een deel van de programmering!

Samen met SOL gaan we ons de komende jaren in Leiden inzetten voor burgerschapsonderwijs, maatschappelijke jongerenparticipatie en het vergroten van gelijkwaardigheid, verbinding en ontmoeting in de maatschappij.


Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit Leiden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Ook via Twitter krijg je als eerste updates over onze projecten en kun je zien wat wij in jouw buurt doen. Of kijk eens op onze landelijke social media: Facebook / Instagram / Twitter / LinkedIn.