Asset 7Asset 3Asset 4

Met Move your world komen jongeren vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren en komen positief onder de aandacht. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.


Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderdelen

Blok 1 – WIE BEN IK?

Leerlingen leren over de uitdagingen van de moderne samenleving. Dit doen ze door op een interactieve manier met elkaar het gesprek aan te gaan. De jongeren worden enthousiast gemaakt voor het project.

Blok 2 – Talent ontdekken

Leerlingen maken kennis met de studenten, ontdekken hun talenten en bedenken een actie. Hierna bereiden ze zich voor op blok 3: in actie komen! Een interactief programma waarbij de talenten en ideeën van jongeren centraal staan.

blok 3 – In actie komen

Leerlingen voeren in groepjes hun actie voor een ander uit. Ze leggen bijvoorbeeld aan ouderen uit hoe hun smartphone werkt, ruimen zwerfafval op en maken hiervan ‘zwerfies’ of plakken complimentjes op spiegels in paskamers.

blok 4 – Successen vieren

Feestelijke afsluiting waarin studenten en leerlingen trots terugkijken op de acties en gezamenlijk het resultaat vieren. Alle leerlingen worden persoonlijk in het zonnetje gezet.


Meedoen?

Wil jouw school jongeren hun talenten laten ontdekken en ontwikkelen? Of wil je als student een bijdrage leven aan een belangrijk maatschappelijk doel? Ga dan naar de website van Move your world voor meer informatie en om mee te doen.

Welkom! De website van Move gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met onze cookies.