Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Enschede

Kinderen van Rigtersbleek brengen kunst en kleur in de wijk!


Kinderen van VV Rigtersbleek brengen samen met studenten van Social Work kunst en kleur aan in de wijk. Hoe zij dit hebben gedaan? Dat lees je hier!


Project updates

Heerlijke cupcakes bakken en fleurige schilderijen!

Tijdens de uitvoersessie van het project was het dan zover. De kinderen gingen cupcakes maken en portretten schilderen voor mensen in de wijk. De cupcakes waren van tevoren al gebakken en de kinderen mochten ze versieren. Ze hadden van tevoren al prachtige kaartjes gemaakt met complimenten. ‘’Geniet van dit cakeje in deze moeilijke tijd’’. Met het brainstormen kwamen er goede ideeën naar voren. ‘’Het mij erg goed om wat te doen voor een ander’’. ‘’Ik krijg er een goed gevoel van’’. Het is leuk om wat te doen voor andere mensen in deze tijd. Deze opmerkingen werden genoemd tijdens de evaluatie.

Tijdens de wijkverkenning vond er een foto speurtocht plaats. De kinderen moesten kijken naar hoeveel kleur er in de buurt was. In het begin was iedereen enthousiast, maar ze vonden het af en toe wat ver lopen haha. Wat ze absoluut heel leuk vonden was het studentenuitje. De jongeren waren heel aandachtig aan het luisteren en stelden hele mooie vragen.

Het project is nu ten einde gekomen. Het was een ontzettend leuk project om uit te voeren. Wanneer je enthousiasme op de kinderen overbrengt dan komt er vaak een creatief plan uit. Door kleine leeftijd verschillen werden de rollen ook goed opgepakt. Door wat kleiner te denken in deze tijd kon er toch iets leuks worden gedaan.

Ik kijk terug op een mooi en leerzaam project. Zo zie je maar weer dat je in een tijd waar je niet veel kan er toch nog wat ontzettends moois uit kan halen!

Jeremy

Meer projecten uit Move in Enschede