Asset 7Asset 3Asset 4
  • Home
  • Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Move. Bekijk de tofste acties en lees meer over de positie van Move rondom onderwerpen zoals burgerschap, gelijkheid en onderwijs.

Move verbind en verruimt blikken

links studentvrijwilliger rechts deelnemende leerling voor verbinding

Leuk zo’n slogan, maar wat betekent dat nou eigenlijk?De kinderen van de Johannesschool in Overvecht weten precies wat dat betekent. Dat is ook de reden dat de uitvoering van hun Move Je Buurt-project zo’n succes was. Samen met de studenten van roeivereniging ORCA organiseerden ze op 20 februari een sportfestival in de wijk. Bijzonder omdat ze dit juist voor leerlingen van een school om de hoek deden waar wel eens ruzie mee was!

Rotterdamse roeivereniging organiseert rommelmarkt voor gelijke kansen

Op dinsdag 13 december organiseert de goede doelen commissie een rommelmarkt met overgebleven Skadikleding en -accessoires. Zo zitten er een heleboel items tussen van het vorige lustrum, maar ook oude Varsity merchandise en roei- en wielrenpakjes. De Skadihuizen helpen ook een handje mee, door spullen uit hun huis te verkopen! Alle opbrengsten gaan naar Stichting Move.

“Toen Move ons benaderde om mee te doen aan hun goede doelenactie dachten we: Hé, zo kunnen we mooi ons hok opruimen en tegelijk iets doen voor het goede doel!” – Annet Herfkens, organisator rommelmarkt

LEVEN ALS EEN ADO-PROF

Niet alle kinderen krijgen evenveel kansen. Tientallen Movers geven met honderden studentvrijwilligers deze kinderen dat welkome zetje in de rug.

Eén van onze favoriete projecten is Leven als een ADO-prof met ADO Den Haag. Deze week op basisscholen De Kleine Wereld en Cor Emmaus. Twintig kinderen deelden gezonde snacks en tekeningen uit aan ouderen en kregen voetballes.

GRONINGSE STUDENTEN IN ACTIE VOOR GELIJKE KANSEN

“Wij merken dat het in deze tijd steeds moeilijker is om rond te komen. Studenten hebben het daar ook moeilijk mee.” – Simone Hoogerbrugge, secretaris van S.V. Gente en één van de initiatiefnemers van de kledingmarkt.

De verenigingen S.V. Gente, Maslow, Homerus, Villa’96 en Ergasia slaan de handen ineen. Samen zamelen zij kleding in om op 10 november vanaf 14.00 uur te verkopen op de kledingmarkt in de Marie Kamphuisborg op de Zernikecampus in Groningen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Move en geen nieuwtje missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen maximaal één keer per maand een e-mail.