Asset 7Asset 3Asset 4
  • Home
  • Missie en impact

Al 14 jaar zet iedereen bij Move zich in voor kansengelijkheid, burgerschapsvorming en talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland. Hieronder vind je alle informatie over onze missie en impact.


Onze missie

Move wil een positieve bijdrage leveren aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren en helpen om de kloof in de maatschappij tussen groepen van verschillende sociale en culturele achtergrond tegen te gaan. Wij geloven dat ontmoeting tussen groepen mensen zorgt voor zo’n inclusievere samenleving. Wanneer we elkaar beter leren kennen, ontstaat onderling begrip, worden individuele kansen vergroot en verkleint de kloof in de maatschappij.

 

Ben je benieuwd wat onze mening hierover is en hoe Move bijdraagt aan deze thema’s? Lees dan onze opinieartikelen.


2022 in cijfers

impact, cijfers, missie, bereik

Onze impact - resultaten

Move besteedt veel aandacht aan het onderzoeken van onze impact. In 2021 is er een landelijk impactonderzoek gestart naar onze basisschool projecten. Daarnaast evalueren we elk project met deelnemers om onze projecten verder te kunnen optimaliseren. Grote groepen docenten, studenten en kinderen worden geïnterviewd. Ook nemen we enquêtes af om de meerwaarde van onze projecten te onderzoeken en de inhoud te verbeteren.

Ruim 80% van de vmbo-leerlingen geeft na afloop van Move Your World aan zich trots en gewaardeerd te voelen. Ook willen ze vaker wat voor een ander doen. Leerlingen kunnen benoemen welke talenten zij hebben ingezet, zoals samenwerken, ideeën bedenken, organiseren, een plan bedenken en uitvoeren, contact leggen met andere mensen en hun creativiteit. Daarnaast ervaren leerlingen veel eigen verantwoordelijkheid. Move geeft ruimte aan het voorbereiden van de actie en zorgt ervoor dat er acties mogelijk zijn bij een aantal organisaties, al blijven we stimuleren dat leerlingen zelf op zoek gaan naar een plek voor hun actie.


ONS NIEUWSTE PROJECT: MOVE MAATJE!

Corona heeft ons land op z’n kop gezet en alle scholen werden gesloten. Er waren kinderen die extra aandacht konden gebruiken en er stonden heel veel studenten te trappelen om ons hierbij te helpen. Zo ontstond Move Maatje. Dankzij het enthousiasme van al deze studenten liep Move Maatje als een speer en hebben we ruim 150 kinderen kunnen bereiken tijdens het hoogtepunt van de lock down. Niet alleen de kinderen werden hiermee geholpen, ook de studenten hebben veel ontdekt en geleerd van hun maatje. Projectcoördinator Marlies ging met Aniek en Celeste, twee studenten uit Nijmegen, in gesprek over wat Move Maatje hen heeft gebracht.


Interview impactcoördinator

interview impactcoördinator

Move beschikt over een impactcoördinator, en dat is best wel heel bijzonder. Wat is ‘impact maken’, en waarom meten wij dit? Wat heeft Move op dit moment al bereikt? Normaliter nemen wij interviews af met studenten, docenten en kinderen. Deze keer hebben wij de impactcoördinator geïnterviewd.


Jaarverslag

Nog meer lezen over onze doelstellingen, impact en ambities? Download hieronder ons jaarverslag 2022.