Asset 7Asset 3Asset 4
  • Home
  • Missie en impact

Al 12 jaar zet iedereen bij Move zich in voor kansengelijkheid, burgerschapsvorming en talentontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland. Hieronder vind je alle informatie over onze missie en impact.


Onze missie

Missie en Impact, sterk meisje, roze t-shirt, buiten, groep kinderen


Move wil een positieve bijdrage leveren aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren en helpen om de kloof in de maatschappij tussen groepen van verschillende sociale en culturele achtergrond tegen te gaan. Wij geloven dat ontmoeting tussen groepen mensen zorgt voor zo’n inclusievere samenleving. Wanneer we elkaar beter leren kennen, ontstaat onderling begrip, worden individuele kansen vergroot en verkleint de kloof in de maatschappij.

Ben je benieuwd wat onze mening hierover is en hoe Move bijdraagt aan deze thema’s? Lees dan onze opinieartikelen.


Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs (SKB)


Stichting Move is onderdeel van het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs (SKB). Samen met JINCStichting Jong OndernemenStichting Nederlands Debatinstituut en Stichting Petje Af slaan wij de handen ineen voor het vergroten van kansengelijkheid en het geven van aanvullend burgerschapsonderwijs.

Meer informatie of contact?
www.skbnederland.nl | michiel@skbnederland.nl0617970682


12 jaar in cijfers

Op 11 juni 2021 waren we 12 jaar actief in 11 studentensteden! Duizenden leerlingen en studenten kwamen in actie met Move en dit breidt zich steeds verder uit! Naast de realisatie van nieuwe projecten: Move Maatje en Move in 1 Dag, zijn pilots van What’s Next succesvol gestart en is er in 2021 een nieuwe pilot op komst van Move Maatje.

Missie en Impact, move is jarig, projecten uitgevoerd, leeringen, vmbo, loopbaantraject, basisschool


Onze impact - resultaten

Move besteedt veel aandacht aan het onderzoeken van onze impact. In 2021 is er een landelijk impactonderzoek gestart naar onze basisschool projecten. Daarnaast evalueren we elk project met deelnemers om onze projecten verder te kunnen optimaliseren; grote groepen docenten, studenten en kinderen worden geïnterviewd. Ook nemen we enquêtes af om de meerwaarde van onze projecten te onderzoeken en de inhoud te verbeteren. Bekijk snel de resultaten!

Quotes, kinderen met tekening, missie en impact

Ruim 80% van de vmbo-leerlingen geeft na afloop van Move Your World aan zich trots en gewaardeerd te voelen. Ook willen ze vaker wat voor een ander doen. Leerlingen kunnen benoemen welke talenten zij hebben ingezet: met name samenwerken, ideeën bedenken, organiseren, een plan bedenken en uitvoeren, contact leggen met andere mensen en hun creativiteit. Daarnaast ervaren leerlingen veel eigen verantwoordelijkheid. Move geeft ruimte aan het voorbereiden van de actie en zorgt ervoor dat er acties mogelijk zijn bij een aantal organisaties, al blijven we ook stimuleren dat leerlingen zelf opzoek gaan naar een plek voor hun actie.

Missie en impact, trainer met pet, meisje hoofddoek bloemen


ONS NIEUWSTE PROJECT: MOVE MAATJE!

Corona heeft ons land op z’n kop gezet en alle scholen werden gesloten. Er waren kinderen die extra aandacht konden gebruiken en er stonden heel veel studenten te trappelen om ons hierbij te helpen. Zo ontstond Move Maatje. Dankzij het enthousiasme van al deze studenten liep Move Maatje als een speer en hebben we ruim 150 kinderen kunnen bereiken tijdens het hoogtepunt van de lock down. Niet alleen de kinderen werden hiermee geholpen, ook de studenten hebben veel ontdekt en geleerd van hun maatje. Projectcoördinator Marlies ging met twee Nijmeegse studentes – Aniek en Celeste – in gesprek over wat Move Maatje hen heeft gebracht.

missie en impact, move maatje, kinderen en trainers


Interview impactcoördinator

interview impactcoördinator

Move beschikt over een impactcoördinator, en dat is best wel heel bijzonder. Wat is ‘impact maken’, en waarom meten wij dit? Wat heeft Move op dit moment al bereikt? Normaliter nemen wij interviews af met studenten, docenten en kinderen. Deze keer hebben wij de impactcoördinator geïnterviewd.


Jaarverslag

Nog meer lezen over onze doelstellingen, impact en ambities? Download hieronder ons jaarverslag 2021.