Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Groningen

Groep 8B van CBS de Hoeksteen komt in actie!


Leerlingen van groep 8B van CBS de Hoeksteen komen samen met studenten van Unitas in actie voor de wijk! Ben jij ook benieuwd naar wat ze tot nu toe hebben gedaan? Lees dan snel verder!


Project updates

Move jij ook lekker mee?

Maandag 14 juni was niet zomaar een gewone maandag. Het was namelijk de maandag waarop de sportmiddag van groep 8B van De Hoeksteen in Vinkhuizen plaats zou vinden! Om twee uur vertrok de Unitas+ commissie samen met de klas naar sportpark West End, bepakt en bezakt met sportmaterialen die we mochten lenen van meester Jaap, gymdocent op de Hoeksteen en werkzaam bij sportorganisatie BSlim.

Eenmaal aangekomen bij sportpark West End stoven de leerlingen uiteen en binnen no-time stond de sportdag klaar. Vanaf drie uur stroomden de geïnteresseerde sporters binnen en na een openingsspeech van meiden uit groep 8B kon de sportmiddag los!

De middag was een groot succes. De kinderen sportten er wat af tijdens de partijtjes voetbal, hockey, estafette en badminton. Tussendoor werd druk met zonnebrand gesmeerd (want het was ontzettend zonnig), nieuwe vrienden gemaakt en genoten van drinken en een tussendoortje, mogelijk gemaakt door de sponsor van de middag, het Ik Ben Geweldig Fonds.

Voordat we het wisten was het alweer vijf uur en dat betekende het einde van de sportmiddag. Het was tijd voor een ijsje en er werd een mooie groepsfoto gemaakt. Onze missie was geslaagd: Groep 8B van de Hoeksteen heeft een prachtig wijkinitiatief neergezet!

Madelief

De laatste dag voor de sportmiddag!

Al veel te snel was het vorige week maandag 7 juni, de dag waarop de laatste Bedenk & Doe sessie voor groep 8B van de Hoeksteen zou zijn, voordat de sportmiddag dan echt daar is! In deze sessie moesten de laatste belangrijke dingen geregeld worden voor het grote evenement: Aan de slag dus!

Het grootste deel van de middag bestond uit flyeren om de sportmiddag te promoten. In de voorgaande sessies had Noah uit groep 8B een prachtige flyer ontworpen, die wij als commissie professioneel hebben laten afdrukken. Op de flyer stond precies waar en wanneer de sportdag zou zijn, hoe leuk het wel niet zou worden en hoe de geïnteresseerden zich konden aanmelden.

Met stapels flyers op zak stoven de leerlingen van groep 8B Vinkhuizen in. De klas hing flyers op bij publieke plaatsen, zoals in supermarkten of buurthuizen, maar gooide ook flyers in de bus bij mensen. Daarnaast werd er op de Hoeksteen in alle bovenbouwklassen een promopraatje gehouden en flyers uitgedeeld voor alle kinderen. Zelfs de school in hetzelfde venster, De Sterrensteen, werd van top tot teen geflyerd. Op de weg terug naar de klas, drukten de leerlingen pardoes nog wat kinderen een flyer in de hand. Dat noem ik nou promoten!

Om de les af te sluiten, werden leuke shirts versierd met textielstiften, zodat de kinderen van groep 8B op de sportmiddag te herkennen zouden zijn. De laatste afspraken werden gemaakt en dan was het toch echt zo ver: Iedereen was klaargestoomd voor de sportdag! Zien we jullie daar?

Madelief

Studentenuitje groep 8B: “Ik blijf gewoon altijd bij papa en mama wonen, hoor!”

Hoe is het nou om student te zijn? Dit hebben de leerlingen van groep 8B van De Hoeksteen op maandag 31 mei in het klein ervaren. Het studentenuitje stond namelijk op de planning, maar omdat wij de leerlingen niet mee mochten nemen naar het studentenleven, brachten wij het studentenleven naar de leerlingen!

Voordat het tijd was voor de studentenmiddag, was er ’s ochtends nog werk te doen tijdens Bedenk & Doe sessie 4a. Het definitieve idee werd in de klas nogmaals besproken en er werden afspraken gemaakt over wie wat zou gaan doen. Vervolgens werd er de hele ochtend ijverig (door)gewerkt aan flyers, programmaboekjes en spel-ideeën, en er ging zelfs een groepje de wijk in om de velden die voor de sportdag waren gereserveerd, te bestuderen.

Na deze productieve ochtend en een lunch was het tijd voor het studentenuitje. Dit vond plaats op het schoolplein en de leerlingen van groep 8B konden aan de hand van ‘studentenkraampjes’ met allemaal een ander onderwerp, ontdekken hoe het is om student te zijn. Zij leerden bijvoorbeeld over wat wonen en werken als student inhoudt, zij proefden van heerlijke studentikoze gerechten en er was zelfs een minidisco! De leerlingen hebben genoten van de middag en er kwamen prachtige uitspraken naar boven, waaronder “Ik blijf gewoon altijd bij papa en mama wonen, hoor!”, als antwoord op de vraag of een leerling wel in een studentenhuis zou willen wonen.

Madelief

Het definitieve projectidee van groep 8B van De Hoeksteen is bekend!

Donderdag 20 mei was een spannende dag voor groep 8B van De Hoeksteen in Vinkhuizen en voor de Unitas+ commissie. Het was namelijk niet alleen de dag dat wij als commissieleden voor het eerst de klas in mochten, maar ook de Bedenk en Doe sessie waarin het definitieve idee voor het Move-project bekendgemaakt zou worden! Ik geef jullie een korte samenvatting van de geslaagde middag.
Met een negatieve coronatest op zak betraden wij, de vijf meiden van de Unitas+ commissie voor het eerst het gebouw van De Hoeksteen in Vinkhuizen. Na een warm welkom in de klas maakten wij bekend met welk project de klas de komende tijd aan de slag zou gaan: een sportdag voor oudere kinderen in de wijk!
Na de bekendmaking gingen de leerlingen direct aan de slag met een talentenquiz en op basis daarvan werden groepjes gevormd, die allen een verschillende taak kregen voor het project. Er was een groepje voor de begroting, een voor de promotie en natuurlijk ook een voor de algehele organisatie!
Die middag is er hard gewerkt aan flyers, boodschappenlijsten, programmaboekjes en dagplanningen. Het ziet er naar uit dat de afsluiting een echte knaller gaat worden, maar voordat het evenement daadwerkelijk kan gaan plaatsvinden, moet er nog veel gebeuren! We gaan in de update van sessie vier zien hoe dit verder afloopt, maar er staat eerst nog een heel leuk studentenuitje op de planning! Tot dan!

Madelief

De leerlingen van De Hoeksteen gaan op onderzoek uit in Vinkhuizen

Bedenk en Doe sessie twee is een feit! Op maandag 10 mei mochten wij de leerlingen van groep 8B van De Hoeksteen eindelijk in het echt ontmoeten, al was het buiten op het schoolplein. Ondanks dat het zo nu en dan miezerde, mocht dit de pret niet drukken: dit zou een geslaagde middag worden!

Na een gezamenlijke start gingen de leerlingen samen met de Movers de wijk in. Met interviewvragen en observatieformulieren op zak verzamelden de leerlingen in een half uur tijd zo veel mogelijk nuttige informatie voor hun toekomstige project. De leerlingen waren niet bang op buurtbewoners af te stappen, kenden de weg in Vinkhuizen en hielden ijverig hun bevindingen bij op het formulier. Ook de bewoners van de wijk Vinkhuizen beantwoorden aandachtig de vragen van de leerlingen.

Na de wijkverkenning was een een brainstormsessie op het schoolplein, waarbij de groepjes hun ideeën met stoepkrijt tot leven konden brengen. Vervolgens mocht ieder groepje hun beste idee pitchen en werd er gestemd op het beste idee. Tijdens de volgende Bedenk en Doe sessie krijgt de klas te horen welk idee het is geworden, so stay tuned!

Madelief

CBS De Hoeksteen zet zich in voor de wijk Vinkhuizen in Groningen!

Vandaag werd een nieuw Move-project geboren in de wijk Vinkhuizen in Groningen, en wel op CBS De Hoeksteen. Samen met de zeventien enthousiaste leerlingen van groep 8B gaan wij, de Unitas+ commissie, de komende maanden een mooi project neerzetten voor de bewoners van Vinkhuizen.

Op donderdag 15 april vond de eerste Bedenk en Doe sessie voor de klas plaats. Dit was een beetje improviseren, want door Corona mag de school helaas geen studenten ontvangen. Ondanks dat hebben we er een geslaagde sessie van gemaakt! We hebben met de leerlingen filmpjes uitgewisseld waarin we ons aan elkaar voorstellen, er was een live Kahoot-quiz over het studentenleven en de leerlingen mochten in groepjes videobellen met een van de Movers, om alvast samen te brainstormen over het project. De les werd daarnaast nog spannend toen opeens het brandalarm afging, maar gelukkig: loos alarm!

Wij kijken ontzettend uit naar de volgende sessie, want dan mogen wij de leerlingen hopelijk in het echt ontmoeten! Aan hun enthousiasme bij de eerste sessie is af te lezen dat de wijkverkenning over een paar weken een geslaagde middag zal worden! Ik houd jullie op de hoogte!

Madelief

Meer projecten uit Move in Groningen