Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Den Haag

Eerste Move in 1 dag-project in Den Haag!


Het allereerste project in Den Haag was gelijk de aftrap van een nieuw Move-project: Move in 1 dag. Met dit project komen kinderen in 2 dagdelen in actie voor een ander. Zo ontdekken ze dat ze in heel weinig tijd heel veel kunnen bereiken! Lees in de updates hoe de kinderen van buurtcentrum De Mussen in actie kwamen.


Project updates

Eerste move in 1 dag project in den haag!

De crownies-groep van Buurtcentrum De Mussen heeft al heel veel mooie acties uitgevoerd voor de wijk. De kinderen waren dan ook heel enthousiast om met Move aan de slag te gaan. Over het thema waren ze het snel eens: Beweging en Gezondheid! Tijdens de wijkverkenning viel het de leerlingen op dat er veel ongezond eten werd verkocht in de wijk. Uit de interviews bleek bovendien dat niet alle buurtgenoten veel aandacht schonken aan gezond eten. Dat kon beter! Terug in de klas werd er druk gebrainstormd, ideeën gepitcht en uiteindelijk gestemd op het winnende idee: we gaan fruit uitdelen in de wijk!

De volgende week was het zover. De kinderen legden het ingekochte fruit op schalen en maakten met stokken en linnen tasjes een slimme constructie om het fruit om 1.5 meter afstand aan te kunnen geven. Ook versierden ze borden met de tekst “Fruit is Gezond”. Deze slogan zullen ze rondom het buurtcentrum niet snel vergeten: de rest van de middag riepen de kinderen deze tekst om aandacht te vragen voor hun actie. En met succes: veel buurtbewoners genoten van een lekkere appel, banaan of peer. Wat een mooie actie!

Eline

Meer projecten uit Move in Den Haag