Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Rotterdam

OBS De Boog en studenten van EUC voor een schonere speelplaats


OBS De Boog en studenten van Erasmus University College komen in actie. Ze zetten zich in voor een schonere speelplaats door een prullenbak te plaatsen!


Project updates

Student voor een dag

Dit jaar verliep alles anders. Door het coronavirus konden de leerlingen helaas Erasmus University College, Codarts en Willem de Kooning academie niet bezoeken, dus hebben we ze maar naar hen toe gebracht. Met een interactieve presentatie gevuld met vele foto’s, een kahootquiz en andere spelletjes hebben we met de leerlingen overlegd wat het studentenleven precies inhoudt.

Katja (student): “Ik vond het erg fijn om viool te spelen voor de klas. De kinderen waren heel enthousiast! Ik hoop dat ik ze wat heb kunnen bijleren over Codarts.”

Manar

DE GROENE PRULLENBAK

De kinderen van basisschool De Boog zijn op het idee gekomen om een prullenbak te maken voor de speelplaats. Voordien stond er nog geen prullenbak lag er soms afval op de grond. In groepjes hebben de leerlingen gewerkt aan het design, het materiaal en de kosten. Ook zijn ze begonnen met het plannen van het corona-proof afsluitingsfeest. Er werd nagedacht over de uitnodigingen, posters, slogans, decoratie en het allerbelangrijkste… de snacks.

Manar

Meer projecten uit Move in Rotterdam