Asset 7Asset 3Asset 4

Move in Utrecht

Meer contact in Overvecht


Samen maken leerlingen van de Mattheusschool en Psychologie-studenten de wijk een stukje mooier! Het thema is: Ontmoeting en Contact. Blijf op de hoogte van dit project en bekijk snel de projectupdates!


Project updates

Het leven van een student

Na een tussenpose van twee weken hebben we de kinderen alweer twee keer gezien! Een keer om hen een indruk te geven van het leven als student en een keer om voorbereidingen te treffen voor de speciale dag.

Tijdens het studentenuitje zijn de kinderen mee geweest naar het Utrecht Science Park, de Uithof. Hier hebben zij een korte rondleiding gehad, de HU én een studentenkamer van binnen gezien en een lekkere tosti met limo gehad bij studentencafe de 7e. Sommige kinderen konden niet wachten om ook te gaan studeren, anderen snapten niet hoe we het in ons hoofd konden halen om alleen in zo’n kleine kamer te gaan wonen, zonder ouders(?!).

De week erop kwamen we weer bij elkaar op school, dit keer moest er hard gewerkt worden. Wel 30 wegwijs-bordjes moesten beschilderd en wel 80 uitnodigingen versierd. Desondanks was het een gezellige middag, waarop de kinderen lekker geknutseld hebben, met op de achtergrond te horen de nieuwste hits van rapper Boef.

Paula ebbink

Een slinger van wensen

De dag voor de buurt zal plaatsvinden in het ZIMIHC theater in Overvecht! Na een kort bezoekje bleek al gauw dat de mensen van het theater het leuk zouden vinden om ons te helpen deze dag te verwezenlijken. De derde bedenk en doe sessie had weer een vol programma. Deze les hadden de kinderen groepjes gemaakt aan de hand van een talentenquiz. Uit de quiz moest blijken of de talenten bij die van een verteller, onderzoeker, regelaar of ontwerper pasten. Ieder groepje had een eigen taak. Zo zijn er kinderen gaan nadenken over een begroting, is er gebrainstormd over wat er op de uitnodiging moet komen te staan en zijn er ideeën bedacht om de foyer te versieren. Een van deze ideeën vonden we zo mooi dat de hele klas aan het einde van de les aan de slag is gegaan. De kinderen maakten slingers van hun handomtrek en schreven daarop een wens. Heel veel mooie wensen kwamen voorbij, zoals die van Jenaldine die schreef: “Ik hoop dat mensen vaker elkaar begroeten!”, of die van Mohamed Amine met “Racisme moet stoppen.” De volgend keer zullen de kinderen met ons op pad gaan om het studentenleven te ontdekken!

Paula

Door weer en wind de wijk in

Twee weken geleden is het alweer dat het Move project met de kinderen uit groep 8 van de Mattheusschool in Utrecht Overvecht van start is gegaan. De tweede bedenk & doe sessie zit er op! Met het thema Ontmoeting en Contact in het achterhoofd zijn we tijdens deze sessie de wijk ingegaan om buurtbewoners te interviewen. Dat het koud en regenachtig was op de tweede dag van december heeft de kinderen er niet van weerhouden een flink eind de wijk in te trekken, met ons er achteraan. Dit zorgde wellicht voor de nodige vertraging, maar nutteloos was het zeker niet! We zijn bij buurthuizen en winkelcentra geweest en de buurtbewoners waren het eens over dat er meer contact moet komen tussen de verschillende groepen die in de wijk leven. Eenmaal terug in de klas waren er veel mooie ideeën, zoals het organiseren van een leuke dag voor ouderen of het uitnodigen van een bekende voetballer in het buurthuis, want daar zouden dan echt super veel mensen op afkomen!! Tot op welke hoogte we deze ideeën kunnen bewerkstelligen gaan we nu met de commissie uitvogelen, maar wij en de kinderen hebben er in ieder geval veel zin in!

Paula

Meer projecten uit Move in Utrecht